Werkwijze verbeterenMicrogame Inthere Handhygiëne wint Vernieuwert prijs

Zorginstelling Zellingen heeft  tijdens de Rotterdamse eHealth-dag een prijs gewonnen van € 10.000 voor het idee om de microgame ‘Infectiepreventie’ te mogen implementeren. ‘Infectiepreventie’ is een microgame die door InThere ontworpen is om medewerkers in de zorg te trainen in het volgen van de juiste procedures rondom infectiepreventie. Onderzoek heeft aangetoond dat de kans op incidenten drastisch omlaag gaat wanneer medewerkers dergelijke microgames spelen als onderdeel van hun training of opleiding.

 

Riet Okhuijzen, Projectmedewerker digitale middelen van de afdeling Leren & Ontwikkelen bij Zellingen, nam de prijs op 29 januari 2020 in ontvangst, samen met vier andere gelukkige winnaars. Met de geldprijs wordt het voor Zellingen mogelijk om de microgame daadwerkelijk te implementeren, waardoor binnen de organisatie de kwaliteit van zorg verder omhooggaat.

De prijs is onderdeel van de campagne ‘Word VerN!EUWert’ van DeRotterdamseZorg en is bedoeld om zorginstellingen met innovatieve ideeën financieel te stimuleren deze ideeën te realiseren. Van de 62 inzendingen mochten 15 inzenders waar het meeste op werd gestemd hun idee 1 minuut pitchen. Ondanks deze krappe tijd vertelde Riet een overtuigend en helder verhaal. De vijf beste ideeën werden door een onafhankelijke jury beloond.

Derk van Wijk, directeur van Mproof, is vanzelfsprekend erg blij dat Zorginstelling Zellingen de prijs gewonnen heeft. “Onze microgames trainen medewerkers op een interactieve, veilige en vooral leuke manier om om te kunnen gaan met vastomlijnde procedures. De microgame ‘Infectiepreventie’ is hier een uitstekend voorbeeld van. Met deze microgame leren mensen in de zorg op een uniforme wijze hun handen te desinfecteren. We kunnen niet wachten om de microgame binnen de organisatie uit te rollen.”

De microgame ‘infectiepreventie’ is ontwikkeld in samenwerking met het Reinier de Graaff-ziekenhuis. Daarmee staat de game borg voor praktijkgerichte inhoud en voldoet het aan de hoogste veiligheidsnormen.