Klantgericht werkenClientele ITSM is voor externe dienstverleners en IT Service Providers het beste alternatief voor TopDesk.

Herken je dit? De IT-manager vraagt om budget voor nieuwe ITSM (IT Service Management) software. Hij krijgt namelijk alleen maar klachten van de werkvloer. En bij de buren loopt alles op rolletjes. Die gebruiken dan ook een ander merk software. Graag even budget vrijmaken voor een verandertraject en implementatie van dezelfde software als de buren.

 

Het gaat niet om de ITSM software.

Misschien is dit je wel eens letterlijk overkomen. We hopen dat je dat budget niet vrijmaakte. Is dat een vreemde uitspraak voor een fabrikant en leverancier van software? Mogelijk. IT service management is een zeer uitgebreide en complexe optelsom van functionaliteit, processen en mensen. Wij geloven dat, bij klachten over ITSM software, de oorzaak eerder ligt bij het verkeerd inregelen dan bij de software zelf. We leggen het graag even uit:

 

Het gaat om de mensen.

De M in ITSM staat voor management. Dat betekent dat we uiteindelijk met mensen te maken hebben. En die zijn allemaal anders. Gelukkig maar. Het betekent ook dat al die mensen eigen opvattingen hebben over hoe ze hun werk doen en hoe de software daarbij helpt. Soms strookt dat niet. Dan heb je ineens een klant die ontevreden is, ook al haal je de afgesproken SLA gewoon.

 

Bekijk het totaalplaatje.

Zo zie je maar, de software is slechts een onderdeel van een groter geheel. De kunst is om dat grotere geheel volledig ‘in sync’ te laten werken. Lastig om voor elkaar te krijgen? Uiteindelijk valt dat best mee. Zolang je maar weet waar je op moet letten. Om je daarin te steunen hebben we een handige methode ontwikkeld om in zeven stappen tot een succesvolle ITSM software-implementatie te komen. Hebben? Via de link hieronder sturen we je het document toe.

Lees de whitepaper.

 

Niet zelf doen?

De consultants van Mproof ondersteunen onze klanten dagelijks met deze materie. In dezelfde zeven stappen! Dus wil je het niet zelf doen of lukt het niet lekker, kom dan eens bij ons op de koffie. We helpen je graag verder op weg.