Afspraken borgenKrijg inzicht in de performance van de service-organisatie met handige dashboards in onze ITSM software.

Werk je bij een Managed Service Provider waar ze verouderde ITSM-software gebruiken? Of heeft jouw MSP-bedrijf nog helemaal geen beschikking over ITSM- of ITIL software? Dan wordt het hoog tijd daar eens verandering in te brengen. In dit blogartikel zetten we vier redenen op een rijtje. Om deze 4 redenen ga jij je ITSM-software vernieuwen! 

 

1. Beheer SLA’s en contracten als nooit tevoren.

Vanuit moderne servicedesk software wordt het een fluitje van een cent om je Service Level Agreements en contracten te beheren. Ideaal voor externe dienstverleners en Managed Service Providers, omdat je klantgegevens kunt scheiden. Zo zie je precies wat je prestaties zijn per klant en dat is wel zo overzichtelijk.

 

2. Doe meer met het Kanbanbord.

Steeds meer service-organisaties, zowel intern als extern, werken op een Agile manier. Agile breekt grote productontwik-kelingen op in korte, overzichtelijke perioden (iteraties) van twee tot maximaal vier weken. Die iteraties zijn kleine op zichzelf staande projecten. Dat betekent dat er in korte ‘sprints’ gewerkt wordt, waarbij veranderingen omarmd worden. Om zo te kunnen werken, is het belangrijk om (visueel) overzicht te kunnen houden op de projecten. Een kanbanbord is daarom cruciaal in moderne servicedesk software. 

 

3. Gebruik je ITSM-software als one-stop-shop voor je klantgegevens.

Moderne ITSM-software gaat verder dan het beheren van meldingen en het bijhouden van SLA’s alleen. Van moderne servicedesksoftware mag je verwachten dat het je ook in staat stelt klantgegevens op te slaan en te beheren. Bekijk in één oogopslag bedrijfs- en persoonsgegevens en koppel tickets, opportunities, en SLA’s aan al je contacten.

 

4. Profiteer van uitgebreide integratiemogelijkheden.

Een moderne ITSM-software suite biedt natuurlijk de mogelijkheid om samen te werken met andere softwarepakketten die op kantoor worden gebruikt. Denk daarbij niet alleen aan programma’s voor de financiële administratie, zoals AFAS, maar ook aan ‘alledaagse software’, zoals Microsoft Office. Zo kun je eenvoudig informatie uitwisselen en is al je data synchroon.

 

Conclusie.

Redenen genoeg om te werken met moderne, stabiele en complete servicedesk software. Zeker als je een Managed Service Provider of externe dienstverlener bent heb je nu redenen genoeg om je ITSM-software vernieuwen. Wil je weten of Clientele ITSM, onze eigen bekroonde servicedesk software, voor jouw IT Service Provider een goede keus is? Bekijk dan eens onze vernieuwde webpagina of ontdek onze handige instructiefilmpjes:

Bekijk hoe Clientele ITSM werkt.

 

Deel je eigen ervaringen.

Heb je zelf nog ideeën en tips om een succes te maken van je ITSM-implementatie en de bijbehorende software? Laat ze achter in de reacties hieronder. Ik ben erg benieuwd.