Download in de Play Store of App Store.

Infectie preventie game nu gratis beschikbaar!

InThere en de Reinier de Graafgroep hebben besloten om de serious game ‘REINier’ gratis ter beschikking te stellen voor trainingsdoeleinden aan alle zorginstellingen in Nederland.  Daarnaast kan iedereen nu de game downloaden uit de stores om zichzelf te trainen in het toepassen van de juiste voorgeschreven (hand)hygiëne.

In het licht van de recente en kritische ontwikkelingen rondom het CORONA (COVID-19) virus hebben beide organisaties besloten dat de toegepaste kennis binnen deze serious game snel en tijdelijk zonder licentiekosten beschikbaar moet komen voor iedereen.

infectie preventie game door InThere

Aanleiding

REINier de game is ontworpen om (nieuwe en terugkerende) zorgmedewerkers te trainen in het volgen van de juiste procedures en handelingen, rondom infectiepreventie. De training omvat onder andere regels omtrent handhygiëne, desinfectie en de omgang met verschillende vormen van isolatie.

De afgelopen twee jaar heeft InThere in samenwerking met Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft deze trainingsmodule ontwikkeld. De serious game is beschikbaar via de APPstore (IOS) en de Playstore (Android). Daarnaast is het mogelijk om de game op de PC of laptop, via de browser, te spelen via deze link: https://inthere.games/9ov

Noot: De game is speelbaar in alle browsers behalve Internet Explorer. IE ondersteunt geen games.

download de infectie preventie game in de app store
download de infectie preventie game in de play store
infectie preventie verbeteren met InThere

Wat zit er allemaal in de game?

De game is opgebouwd uit 27 korte en uitdagende missies. Elke missie behandelt één van de infectie preventie game leerdoelen. Deze leerdoelen behandelen de basisregels van hygiëne, infectiepreventie en isolatie.

Infectie preventie voorschriften worden universeel in ziekenhuizen in Nederland gebruikt, wat deze game ook breed inzetbaar maakt voor verschillende zorginstellingen.

InThere en Reinier de Graaf hopen hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan het snel en in eigen tempo trainen van medewerkers binnen de zorginstellingen. Nieuwe medewerkers kunnen in eigen tijd en zonder belasting op de organisatie de basis van een goede infectiep reventie aanleren.

Een in de praktijk bewezen training

De game is uitgebreid getest en met veel succes ingezet bij het Reinier de Graaf ziekenhuis. Verder was Reinier de Graaf in 2019 finalist bij de uitreiking van de innovatie award tijdens het VHIG-congres (april 2019) en Zorginstelling ‘De Zellingen’ won met de game, begin 2020, de ‘Rotterdam eHealth’ award.

Door onze Microtrainingsmethodiek vraagt het spelen van de game weinig tijd per onderdeel en kunnen tegelijkertijd grote groepen in eigen tempo en in eigen tijd getraind worden. Hiermee behoudt u in uw organisatie de beschikbaarheid van de deskundigen en overig personeel daar waar hun inzet het meest gevraagd is: bij de patiënten.

“Speel mee voor betere handhygiëne. En help daarmee onnodige verspreiding van het coronavirus te voorkomen!”

Ontvang meer informatie over onze serious games.

Het gelijktijdig trainen van grote groepen mensen is onze kracht.
De infectie preventie game is met gebouwd door het Reinier de Graaf ziekenhuis en Mproof/InThere.